Urtestekt svinefilet

Urtestekt svinefilet
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

20-40 min
En super rett å invitere gjester på. Her har vi brukt en blanding av salvie og timian som bidrar til den gode smaken.

Ingredienser

  • 800 g indrefilet av svin
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss smør
  • 1 ss frisk timian finhakket
  • 1 ss frisk salvie finhakket
  • 100 g frisk spinat
  • 100 g sopp
  • 3 stk sjalottløk
  • 1 ss smør

Slik gjør du

  1. Bland sammen urtene og rull fileten i urteblandingen slik at den blir godt dekket.
  2. Brun fileten i varm panne med litt smør til en gyllen farge. Legg den i ovnen ved 125°C i ca. 20 minutter til den akkurat er gjennomstekt.
  3. Skrell og del sjalottløk i fire på langs. Vask spinaten. Rens sopp og skjær i skiver.
  4. Stek sopp og løk, og vent inn spinaten like før servering. Stek den til den akkurat faller sammen. Strø på salt og pepper og server til urtebiffen sammen med f.eks. kokte poteter.