Urtepannekaker med røkelaks og créme fraîche

Urtepannekaker med røkelaks og créme fraîche
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

20-40 min
Nydelige urtepannekaker fylt med røkelaks, rogn og crème fraîche passer perfekt som små appetittvekkere i følge med et godt glass.

Ingredienser

  • 4 stk egg store
  • 200 g hvetemel
  • 6 dl melk
  • 50 g smør smeltet
  • 3 ss frisk kruspersille , evt. gressløk, kjørvel eller dill
  • 1 stk slangeagurk
  • 250 g røkelaks
  • 3 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • 2 ts rød lodderogn
  • 1 ss sitronsaft ca.

Slik gjør du

  1. 1. Bland sammen alle ingrediensene, unntatt urter, til en glatt røre. La den stå og svelle i ca. 30 minutter.
  2. 2. Bland inn urter i pannekakerøren. Stek tynne pannekaker i litt smør til de er gylne på begge sider. Legg dem oppå hverandre på en tallerken og hold dem varme.
  3. 3- Skrell agurk og del den i to på langs. Skrap ut frøene med en skje og kutt agurken i små terninger. Bland med strimlet røkelaks og crème fraiche, og smak til med litt sitronsaft, salt og pepper.
  4. 4. Legg en raus skje med fyll på hver pannekake og rull dem sammen. Skjær rullene i to eller tre og pynt med friske urter.