Urtemuffins

Urtemuffins

Tidsforbruk

< 20 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt
porsjoner

Ingredienser

  • 1 dl havregryn
  • 0,5 dl vann
  • 1,5 dl hvetemel
  • 1,5 dl sammalt hvete, fin
  • 1 dl sammalt hvete, grov
  • 2 ts bakepulver
  • 0,5 ts salt
  • 4 ss hakket frisk mynte
  • 4 ss hakket frisk basilikum
  • 4 egg
  • 50 g rapsolje
  • 4 dl yoghurt naturell
  • 12 soltørkede tomater (til pynt)
Med en god smak av urter, og en smakfull tomat på toppen. Disse matmuffinsene kan fint nytes alene, eller ved siden av en salat eller en suppe.

Slik gjør du

  1. Legg havregrynene til bløt i vann i ca 5 minutter. Hakk urtene. Bland mel, bakepulver og salt i en bolle sammen med urtene.
  2. Visp sammen egg, olje og yoghurt. Rør blandingene sammen og tilsett de bløtlagte havregrynene.
  3. Bruk et muffinsbrett med plass til 20 små eller 12 store muffins. Plasser papirformer i muffins-brettet. Fyll formene fulle.
  4. Pynt hver muffins med en soltørket tomat på toppen. Stek muffinsene midt i ovnen på 200°C i ca. 20–25 minutter. Avkjøl på rist.
  5. Server muffinsene til Ovnsbakt kylling & bacon, eventuelt med en god salat til.