Urtemarinert lårfilet med rotgrønnsaker

Urtemarinert lårfilet med rotgrønnsaker
3 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

40-60 min

Ingredienser

  • 2 hvitløksfedd
  • 2 ts timian
  • 2 ts rosmarin
  • 1 sitron
  • 5 ss olivenolje
  • 1 pk Prior lårfilet
  • 2 pastinakker
  • 2 gulrøtter
  • 1 stor søtpotet
  • 0,3 ts salt
  • 0,3 ts pepper

Slik gjør du

  1. 1. Finhakk hvitløksfeddene og bland med timian, rosmarin, og saft fra halvparten av sitronen og halvparten av olivenoljen. La lårfiletene marineres i blandingen mens rotgrønnsakene tilberedes.
  2. 2. Skrell og del rotgrønnsakene i like biter og legg dem i en ildfast form. Klem saften fra resten av sitronen, og ha resten av olivenoljen over. Krydre med salt og pepper og bland det hele godt sammen. Stek i forvarmet ovn, over- og undervarme ved 210°C i 10 minutter. Legg så kyllingen over rotgrønnsakene i formen og stek videre i 30 minutter.