Urtefylt kalkunfilet

Urtefylt kalkunfilet
8 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

avansert

Tidsforbruk

> 60 min
Legg ølmarinert kalkunfilet med urtefyll på grillen. Salat eller grillede grønnsaker som tilbehør smaker godt.

Ingredienser

  • 1 stk kalkunfilet, ca. 1500 g (med skinn)

Ølmarinade

  • 2 båt hvitløk
  • 1 dl øl
  • 1 dl honning flytende
  • 3 ss smør til grilling

Fyll til å ha under skinnet

  • 1 stk rød chili finhakket
  • 3 båt hvitløk finhakket
  • 5 ss frisk koriander finhakket
  • 5 ss frisk timian finhakket

Slik gjør du

  1. Bland sammen krydderblandingen, løsne forsiktig skinnet på kalkunfileten (la det sitte fast langs kanten) og legg krydderblandingen under skinnet.
  2. Lag marinaden. Legg kalkunfileten i en plastpose og hell marinaden over. La fileten ligge i marinaden ca. 2 timer i kjøleskap.
  3. Ta fileten ut og legg den over på et godt smurt stykke aluminiumsfolie, legg på noen biter smør, pakk sammen og legg over på varm grill. Det er lurt å stikke inn et steketermometer, slik at du kan passe på at fileten ikke blir for godt stekt. Grill ca.1 time, snu ofte. Kjernetemperaturen skal være ca. 65 grader.
  4. Ta fileten forsiktig ut av folien (ta vare på kraften, den kan brukes til saus) og legg fileten tilbake på grillen og grillen i ca. 10-15 minutter, slik at fileten får en fin stekeskorpe og kjernetemperatur på 69 °C. Legg fileten til side, dekk med folie og la den hvile i ca. 15 minutter før du skjærer den opp.