Tzatziki med yoghurt

Tzatziki med yoghurt

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt
porsjoner

Ingredienser

  • 1 stk slangeagurk
  • 3 dl yoghurt naturell
  • 1 dl lettrømme
  • 2 båt hvitløk
  • 0,5 ts salt
  • 0,3 ts pepper
Denne greske dressingen er lett å lage og passer bra ved siden av kjøtt, til salat eller som dipp til brød.

Slik gjør du

  1. Riv agurk på et grovt rivjern og la ligge i en sil så vannet renner av.
  2. Hell yoghurten i et kaffefilter og la den renne av.
  3. Bland yoghurt og rømme. Smak til med presset hvitløk, salt og pepper. Bland i agurk og server tzatzikien med ferskt brød til, eller som tilbehør til grillmat.
  4. Tzatziki smaker godt til grillet kjøtt, kylling og fisk. Som starten på et måltid er det godt med hvitløksbrød som dyppes i tzatziki.