Tyttebærglasert kyllingfilet

Tyttebærglasert kyllingfilet

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels
porsjoner

Ingredienser

Ingredienser

  • 8 stk Kyllingfileter
  • 2 ss smør
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Tyttebærglasur

  • 700 g rørte tyttebær
  • 1 ss finhakket frisk ingefær
  • 1 ss sukker
  • 1 stk saften av en appelsin
  • 1 dl vann
  • 3 ss appelsinlikør

Soppsaus

  • 35 g tørket sopp
  • 2 dl vann
  • 2 stk finhakkede sjalottlø
  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 4 dl kyllingkraft, ev. hønsebuljong
  • 3 dl kremfløte
Server festfine kyllingfileter med tyttebærglasur, soppsaus og annet smakfullt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Ha alt til tyttebærglasuren i en kjele og kok opp. La glasuren koke i ca. 10 minutter til den blir som en tykk saus. Kjør sammen glasuren med en stavmikser eller i en matprosessor.
  2. Legg kyllingfiletene i en ildfast form med et par smørklatter under. Øs godt med tyttebærglasur over kyllingfiletene og stek dem ved 180°C i ca. 15–20 minutter. La filetene hvile noen minutter før servering for at kjøttsaften skal få satt seg. Resten av tyttebærglasuren serveres ved siden av, på samme måte som tyttebærsyltetøy.
  3. Bløtlegg sopp til soppsausen i vann i ca. 30 minutter, ta vare på bløtleggingsvannet. Klem ut fuktigheten av soppen. Fres sopp og løk i smøret. Tilsett melet og spe med varm kraft, bløtleggingsvann og fløte. La sausen småkoke i ca. 5 minutter. Smak til med salt, kvernet pepper og sitronsaft.