Tunfisksalat

Tunfisksalat
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

< 20 min
Få i deg dagens rasjon med fisk. En enkel og god salat til lunsj eller en lett middag.

Ingredienser

Vinaigrette

  • 1 ss balsamicoeddik
  • 4 ss olivenolje
  • 1 krm salt
  • 1 krm pepper

  • 2 boks hermetisk tunfisk i vann
  • 200 g matyoghurt
  • 0,5 ts sitronpepper
  • 75 g ruccula
  • 1 stk rød lollo salat
  • 1 stk hjertesalat
  • 4 stk tomat
  • 2 stk gul paprika
  • 1 boks hermetiske røde bønner /salatbønner

Slik gjør du

  1. Hell vannet av tunfisken og ha fisken i en liten bolle. Tilsett matyoghurt og sitronpepper og rør om.
  2. Vask salatene i rikelig med kaldt vann. Rist salaten tørr i et kjøkkenhåndklede eller i en salatslynge. Riv salatbladene og ha det i en stor bolle. Skjær tomatene i båter og paprikaen i staver. Skyll salatbønnene i kaldt vann og la de renne av i et dørslag. Rør sammen alle ingrediensene i vinaigretten, tilsett den i salatblandingen og vend den inn.
  3. Salatingrediensene fordeles på tallerkner og toppes med tunfiskblandingen.
  4. Serveres med et stykke grovt brød.