Tropisk Aroma

Tropisk Aroma
12 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

> 60 min
Her er en kake med spennende aroma av muskat, kakao og kanel. Perfekt til når du skal ha kaffebesøk eller til en annen spesiell anledning.

Ingredienser

  • 125 g meierismør
  • 275 g sukker
  • 2 stk egg
  • 250 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts revet muskatnøtt
  • 1 ts malt kanel eller revet hel kanel
  • 2,5 dl melk
  • 3 ss kakaopulver
  • 45 g meierismør
  • 300 g melis
  • 3 ss kakaopulver
  • 5 ss kaffe
  • 100 g sjokolade eller lignende

Slik gjør du

  1. 1. Rør smør og sukker hvitt og kremaktig.
  2. 2. Bland i sammenvispede egg.
  3. 3. Sikt sammen mel, bakepulver og krydder. Rør det i vekselsvis med melken.
  4. 4. Ta av ca 1/3 av røren. Sikt kakao i resten av røren og bland godt.
  5. 5. Hell halvparten av den mørke røren i en smurt, rund kakeform, ca 24 cm i diameter.
  6. 6. Hell på den lyse røren og til slutt resten av den mørke røren.
  7. Stek kaken ved 180 °C i ca 30 minutter.
  8. Glasur:
  9. Rør sammen smør, melis, kakao og kaffe. Smør glasuren på kaken. Pynt med sjokoladekuler e.l.