Tropisk Aroma

Tropisk Aroma

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels
porsjoner

Ingredienser

  • 125 g meierismør
  • 275 g sukker
  • 2 stk egg
  • 250 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts revet muskatnøtt
  • 1 ts malt kanel eller revet hel kanel
  • 2,5 dl melk
  • 3 ss kakaopulver
  • 45 g meierismør
  • 300 g melis
  • 3 ss kakaopulver
  • 5 ss kaffe
  • 100 g sjokolade eller lignende
Her er en kake med spennende aroma av muskat, kakao og kanel. Perfekt til når du skal ha kaffebesøk eller til en annen spesiell anledning.

Slik gjør du

  1. Rør smør og sukker hvitt og kremaktig.
  2. Bland i sammenvispede egg.
  3. Sikt sammen mel, bakepulver og krydder. Rør det i vekselsvis med melken.
  4. Ta av ca 1/3 av røren. Sikt kakao i resten av røren og bland godt.
  5. Hell halvparten av den mørke røren i en smurt, rund kakeform, ca 24 cm i diameter.
  6. Hell på den lyse røren og til slutt resten av den mørke røren.
  7. Stek kaken ved 180 °C i ca 30 minutter.
  8. Glasur:
  9. Rør sammen smør, melis, kakao og kaffe. Smør glasuren på kaken. Pynt med sjokoladekuler e.l.