Tradisjonell kokt torsk

Tradisjonell kokt torsk

Tidsforbruk

< 20 min

Vanskelig­hetsgrad

middels
porsjoner

Ingredienser

  • 800 g torsk eller skrei i skiver
  • 1 - 2 l vann
  • 3 ss pr. liter vann salt

Persillesmør

  • 80 g smør
  • 6 ss finhakket persille

Tilbehør

  • kokte poteter og gulrøtter
Kokt torsk servert på enkleste måte med poteter og gulrøtter. I sesongen kan vi gjerne servere med kokt lever i tillegg.

Slik gjør du

  1. Kok poteter og gulrøtter.
  2. Vask torskeskivene, klipp av finner og fjern blodranda.
  3. Kok opp vann med salt. Bruk så mye vann at det står over fiskeskivene. Bruk en vid kjele slik at du slipper å legge torskeskivene over hverandre.
  4. Legg i fiskeskivene og kok opp vannet på nytt. La fisken trekke til den løsner fra beinet. Det tar ca 10 minutter.
  5. Smelt smøret og rør inn finhakket persille. Noen dråper sitronsaft i smøret gjør det "friskere".