Toscakake

Toscakake
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

> 60 min
Toscakake er en saftig og god kake som holder seg godt.

Ingredienser

  • 5 stk egg
  • 5 dl sukker
  • 5 dl hvetemel
  • 1,5 dl smør smeltet
  • 75 g mandler hakkede
  • 75 g sukker
  • 2 ts hvetemel
  • 1,5 ss melk

Slik gjør du

  1. 1. Pisk eggedosis av egg og sukker. Rør inn vekselsvis mel og smeltet smør.
  2. 2. Stek i smurt og melstrødd form, ca. 24 cm i diameter, ved 160 °C i ca. 50 minutter. Stikk en pinne i kaken. Det kan gjerne sitte noen smuler på pinnen, men er det rå kakerøre må kaken steke litt til.
  3. 3. Kok alle ingrediensene til glasuren i en kjele 2-3 minutter. Fordel glasuren over kaken og stek videre i ca. 10 minutter, eller til glasuren er gyllen.
  4. 4. Dette er en saftig kake som holder seg godt ved oppbevaring i tett kakeboks.