Torskegryte med eple og stangselleri

Torskegryte med eple og stangselleri
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min
Torsk er en robust og anvendelig fisk, og egner seg ekstra godt i gryter som denne med creme fraiche, eple og stangselleri. Server med kokte poteter!

Ingredienser

  • 600 g torskefilet, uten skinn og bein
  • 3 pcs gulrot
  • 3 stilker selleri
  • 2 pcs eple, grønt
  • 1 pcs rødløk
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 dl kremfløte
  • 1 salt og pepper
  • 1 basilikum, frisk
  • 1 sitron
  • 1 olivenolje

Slik gjør du

  1. 1. Stek stekeovnen på 200 grader.
  2. 2. Skrell og skjær grønnsakene i 2-3 cm store biter. Del fiskefileten i 4 like deler. Bruk en ildfast form, smør den, og legg grønnsakene i bunnen av formen med fiskestykkene over.
  3. 3. Krydre med salt og pepper, hell over fløte og fordel creme fraichen over fisken.
  4. 4. Bak i ovn i ca 15 minutter ved 200 grader til fisken flaker seg og grønnsakene er møre.
  5. 5. Ha over litt frisk presset sitronjuice, litt olivenolje og frisk basilikum.
  6. Server med kokte poteter eller ris.