Torskeform med selleri

Torskeform med selleri
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

40-60 min
Lettlaget og sunn middag til hele familien med torsk, sellerirot, revet eple og løk i form.

Ingredienser

  • 0,5 stk knollselleri (sellerirot)
  • 1 stk eple stort syrlig
  • 2 stk løk
  • 400 g torskefilet
  • 2 ss tomatpuré
  • 2 dl matfløte

Slik gjør du

  1. 1. Grovriv skrellet sellerirot og eple.
  2. 2. Skjær løken i tynne skiver som brunes lett i panne. 
  3. 3. Reven sellerirot, eple og stekt løk fordeles i bunnen av en smurt, ildfast form. 
  4. 4. Deretter legges torskefiletene over. Dryss over litt salt. 
  5. 5. Tomatpuré rørt ut i litt fløte helles over.
  6. 6. La formen steke i ovn ved 200 grader C i ca. 30 min. 
  7. Serveres nylaget. Tilbehør: Nykokte poteter.