Torskeform med selleri

Torskeform med selleri

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels
porsjoner

Ingredienser

  • 0,5 stk knollselleri (sellerirot)
  • 1 stk eple stort syrlig
  • 2 stk løk
  • 400 g torskefilet
  • 2 ss tomatpuré
  • 2 dl matfløte
Lettlaget og sunn middag til hele familien med torsk, sellerirot, revet eple og løk i form.

Slik gjør du

  1. Grovriv skrellet sellerirot og eple.
  2. Skjær løken i tynne skiver som brunes lett i panne. 
  3. Reven sellerirot, eple og stekt løk fordeles i bunnen av en smurt, ildfast form. 
  4. Deretter legges torskefiletene over. Dryss over litt salt. 
  5. Tomatpuré rørt ut i litt fløte helles over.
  6. La formen steke i ovn ved 200 grader C i ca. 30 min. 
  7. Serveres nylaget. Tilbehør: Nykokte poteter.