Torsk på purreseng

Torsk på purreseng

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

avansert
porsjoner

Ingredienser

  • 2 ss smør
  • 1 stk purre
  • 3 dl matfløte
  • 2 ts karri
  • 800 g torskefilet , i terninger
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 stk egg , hardkokte
  • 2 stk tomat , finhakket
  • 2 ss tørket gressløk , finklippet
Hverdagsmiddag skal gå raskt og være smakfullt. Denne deilige fiskeretten er enkel å lage og smaker utrolig godt. Om man ikke får tak i fersk torsk, kan frossen torsk også brukes.

Slik gjør du

  1. Smelt smør i en stekepanne, la purren surre seg blank før matfløten slås på og karri røres inn.
  2. Legg fisketerningene forsiktig oppi fløten, slå ned varmen og la det småputre i ca 10 minutter. Ikke rør i gryten, da fliser fisken seg!
  3. Smak til med salt og pepper.
  4. Dryss over egg, tomat og gressløk rett før servering. Serveres med kokte poteter.
  5. Tips:
  6. Kok ekstra egg til søndagsfrokosten, oppbevar dem kjølig og bruk eggene i denne retten på mandag. Matfløten kan erstattes med helmelk for å gjøre middagen magrere.