Torsk og potetgrateng med sennep

Torsk og potetgrateng med sennep
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min
I denne gratengen kan du gjerne bruke rester fra fiskemiddagen. Du kan bruke det du har av både, fisk, poteter og grønnsaker.

Ingredienser

  • 600 g torskefilet i terninger
  • 400 g kote poteter
  • 2 dl melk
  • 2 egg
  • 1 ss sennep, sterk type
  • salt og muskatnøtt
  • 2 gulrøtter i terninger
  • purreløk i tynne skiver
  • 100 g sellerirot i terninger
  • 2 ss griljermel
  • 2 ss smeltet smør
  • salt og vann

Slik gjør du

  1. 1. Sett stekeovnen på 200 grader.
  2. 2. Mos de kokte potetene og bland inn melken.
  3. 3. Pisk sammen eggene og rør dem inn i potetblandingen litt om gangen. Smak til med sennep, salt og muskatnøtt. Bland torsketerningene inn i gratengen.
  4. 4. Forvell grønnsakene i lettsaltet vann til de er møre.
  5. 5. Bland dem sammen med poteter og torsk.
  6. 6. Fyll alt sammen i en ildfast form og dryss griljermel på toppen og drypp over litt smeltet smør.
  7. 7. Bakes i stekeovn ved 200 grader i ca. 25 minutter.
  8. Tips: 
  9. Liker du ikke sennep, tar du denne bort. Det smaker like godt uten. Prøv gjerne med friske urter.