Torsk med eggesmør

Torsk med eggesmør

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt
porsjoner

Ingredienser

  • 800 g torsk, fersk eller frossen
  • 4 egg
  • 50 g smør
  • 1 ss persille
  • 700 g gulrøtter
  • 600 g nypoteter eller små poteter
Torsk på norsk. Poteter og gulrøtter. De gyldne skatter fra vårt forråd av jord mellom bakker og berg. Den gullglitrende rikdom av smeltet smør med egg. Hei persille!

Slik gjør du

  1. Vask potetene, legg dem i en gryte og dekk potetene med vann. Kok opp og la småkoke i 15–20 minutter, eller til potetene er myke.
  2. Kok eggene i 8 minutter og fjern skallet. Smelt smør og tilsett hakket egg og persille.
  3. Skrell gulrøtter, del i skiver og kok i lettsaltet vann i 4–5 minutter.
  4. Kok opp 1 l vann og 1 ts salt. Legg torskestykkene i vannet og la det småkoke, uten å boble i 8–10 minutter.
  5. Sett gryten til side og la stykkene hvile 2 minutter i kokevannet før de serveres. Server torsk med eggesmør, gulrøtter og poteter.