Torsk med eggesmør

Torsk med eggesmør
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min
Torsk på norsk. Poteter og gulrøtter. De gyldne skatter fra vårt forråd av jord mellom bakker og berg. Den gullglitrende rikdom av smeltet smør med egg. Hei persille!

Ingredienser

  • 800 g torsk, fersk eller frossen
  • 4 egg
  • 50 g smør
  • 1 ss persille
  • 700 g gulrøtter
  • 600 g nypoteter eller små poteter

Slik gjør du

  1. 1. Vask potetene, legg dem i en gryte og dekk potetene med vann. Kok opp og la småkoke i 15–20 minutter, eller til potetene er myke.
  2. 2. Kok eggene i 8 minutter og fjern skallet. Smelt smør og tilsett hakket egg og persille.
  3. 3. Skrell gulrøtter, del i skiver og kok i lettsaltet vann i 4–5 minutter.
  4. 4. Kok opp 1 l vann og 1 ts salt. Legg torskestykkene i vannet og la det småkoke, uten å boble i 8–10 minutter.
  5. 5. Sett gryten til side og la stykkene hvile 2 minutter i kokevannet før de serveres. Server torsk med eggesmør, gulrøtter og poteter.