Torsk i mandelpotetsuppe

Torsk i mandelpotetsuppe

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

[Missing text '/recipepage/3' for 'Norwegian']
porsjoner

Ingredienser

Til suppen

  • 300 g mandelpoteter i tykke skiver
  • 100 g purreløk i biter
  • 1 løk i tynne skiver
  • 7,5 dl lys kraft, fiskekraft eller kyllingkraft
  • 50 g smør
  • 1 hvitløkbåt i biter
  • 1 dl melk
  • 1 dl lettrømme
  • salt og pepper

  • 600 g torskefilet uten skinn og bein
  • 100 g spinat
  • 8 ss hollandaise (Jacobs Hollandaise)
  • 1 bunt frisk kjørvel
En suppe som både varmer og metter. Suppen er ikke jevnet med hvetemel, men poteter. Det gjør den glutenfri for den som trenger det.

Slik gjør du

  1. Skjær fisken i serveringsstykker .
  2. Surr potet, løk, purreløk og hvitløk i smøret i 30 sekunder, hell så over kraften og melken. Kokes til alt er mørt og potetene begynner å gå i oppløsning.
  3. Mos suppen med en blender eller en håndmoser.Kok opp med rømmen og smak til med salt og pepper.
  4. Legg fiskestykkene i suppen og la trekke til fisken er gjennomkokt.
  5. Varm opp litt vann og smør i en kjele og ha i spinaten. La den varmes ti lden faller sammen.
  6. Legg spinat i skålen og suppen rundt. Legg fisken på spinaten og topp med et par skjer hollandaise og kjørvelkvast.