Torsk i mandelpotetsuppe

Torsk i mandelpotetsuppe
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

avansert

Tidsforbruk

20-40 min
En suppe som både varmer og metter. Suppen er ikke jevnet med hvetemel, men poteter. Det gjør den glutenfri for den som trenger det.

Ingredienser

Til suppen

  • 300 g mandelpoteter i tykke skiver
  • 100 g purreløk i biter
  • 1 løk i tynne skiver
  • 7,5 dl lys kraft, fiskekraft eller kyllingkraft
  • 50 g smør
  • 1 hvitløkbåt i biter
  • 1 dl melk
  • 1 dl lettrømme
  • salt og pepper

  • 600 g torskefilet uten skinn og bein
  • 100 g spinat
  • 8 ss hollandaise (Jacobs Hollandaise)
  • 1 bunt frisk kjørvel

Slik gjør du

  1. Skjær fisken i serveringsstykker .
  2. Surr potet, løk, purreløk og hvitløk i smøret i 30 sekunder, hell så over kraften og melken. Kokes til alt er mørt og potetene begynner å gå i oppløsning.
  3. Mos suppen med en blender eller en håndmoser.Kok opp med rømmen og smak til med salt og pepper.
  4. Legg fiskestykkene i suppen og la trekke til fisken er gjennomkokt.
  5. Varm opp litt vann og smør i en kjele og ha i spinaten. La den varmes ti lden faller sammen.
  6. Legg spinat i skålen og suppen rundt. Legg fisken på spinaten og topp med et par skjer hollandaise og kjørvelkvast.