Torsk- og brokkoli pai

Torsk- og brokkoli pai
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

40-60 min
Dryss litt salt på torsken før du tilbereder den. La den få ligge i 10 minutter. På denne måten blir den fast og fin. Ikke bruk salt på fisken videre i retten.

Ingredienser

  • 500 g torskefilet i store biter
  • 200 g butterdeig
  • 50 g hvetemel til utkjevling
  • 1 finhakket løk
  • 1 ss smør
  • 1 liten brokkoli
  • 2 egg
  • melk
  • 2 ss rømme

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 180 grader C.
  2. Kjevle ut butterdeigen i ca 2 mm tykk leiv. Kle innsiden av en rund smurt form.
  3. Surr løken i smør til den er myk.
  4. Del brokkolien i små buketter og rens stilken og skjær den i tynne skiver. Kok ca 30 sekunder i vann med litt salt. Hell av kokevannet.
  5. Legg brokkolibuketter, fisketerninger og løk ned i paiformen. Rør sammen egg, melk, rømme og salt. Hell blandingen over paien. Stek den ved 180 grader C i ca 20 minutter. Ta den ut og dryss brokkoliskivene over. La den avkjøle litt.
  6. Server den mens den ennå er lun, gjene med en liten grønn salat ved siden av.