Tomatsuppe med kokt egg

Tomatsuppe med kokt egg

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

middels
porsjoner

Ingredienser

  • 4 stk egg
  • 0,5 stk løk
  • 1 båt hvitløk finhakket
  • 2 ss olivenolje
  • 1 boks hermetiske tomater hakkede
  • 2 ss tomatpuré
  • 4 dl vann
  • 1 stk hønsebuljongterning
  • 0,5 ss sukker
  • 0,5 potte frisk basilikum , evt. litt tørket basilikum
Kanskje det er lenge siden du spiste tomatsuppe med egg? Enten du lager tomatsuppen fra bunnen av eller lager en suppe fra pose, blir suppen uansett mer mettende og god med et kokt egg oppi.

Slik gjør du

  1. Kok egg i 10 minutter. Avkjøl i kaldt vann og skrell dem.
  2. Fres løk og hvitløk myk og blank i olje i en kjele.
  3. Tilsett tomater, tomatpuré, vann, buljong og sukker. Kok opp og la småkoke i ca. 10 minutter.
  4. Tilsett hakket basilikum. Mos suppen til ønsket konsistens med stavmikser eller i hurtigmikser og smak til med salt og pepper.
  5. Server suppen med kokte egg.
  6. Tips:
  7. Prøv deg fram med ulike urter – oregano, timian, rosmarin, persille, kjørvel og sar passer sammen med tomat.