Tomatsild

Tomatsild
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

> 60 min
Tomatsilde er en klassiker blant påleggsild hele året, også til jul.

Ingredienser

  • 6 kryddersildfiléter
  • 100 g tomatpuré
  • 2 1/2 dl sukker
  • 1 dl ananassaft
  • 1 dl 7 % eddik
  • 0,5 dl soyaolje
  • 2 dl ananas i biter
  • 1 løk i skiver
  • 2 ss finhakket dill
  • pepper

Slik gjør du

  1. Vann ut kryddersilden i vann eller skummet melk.
  2. Ha oljen i en kasserolle og la den bli varm. Rør inn tomatpurée og kok opp.
  3. Ta kjelen av platen, ha i sukker og rør til det smelter.
  4. Avkjøl og rør inn ananassaft, eddik og krydder.
  5. Skjær kryddersilden i biter på skrå. Legg løk, ananas, sild og finhakket dill lagvis i et glass eller krukke.
  6. Hell over den godt avkjølte tomatsausen. La tomatsilden stå og trekke ca 1 døgn før bruk.
  7. Hjemmelaget tomatsild er holdbar ca 1 uke når den oppbevares i kjøleskap.
  8. Server silderettene med grovt rugbrød, en kopp te eller et glass øl.