Tirsdagssuppe

Tirsdagssuppe
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

< 20 min
Suppe er god hverdagsmat, raskt og enkelt å lage i stand. Denne suppen inneholder kvernet lammekjøtt, og med bønner, provencekrydder og tomater får den et preg av middelhavet. Med noen enkle grep kan den også bli en god søndagssuppe.

Ingredienser

  • 400 g malt lammekjøtt
  • 1 stk løk
  • 2 ss olje til steking
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ts provencekrydder
  • 1 l kjøttbuljong (utblandet i vann)
  • 1 boks hermetiske tomatbønner
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 5 dl dypfryst grønnsaksblanding f.eks brokkoliblanding

Slik gjør du

  1. 1. Rens og hakk løken. Bruk en vid gryte og brun lammedeigen i oljen sammen med løken. Tilsett krydder.
  2. 2. Ha i buljong, tomatbønner og tomater og la det koke opp.
  3. 3. Tilsett grønnsaksblandingen og la suppen trekke et par minutter.
  4. Server med brød.
  5. Tips:
  6. Tilsetter du ca. 1 dl snarkokt makaroni/pasta, blir suppen mer mettende. La koke til makaronien er ferdig.
  7. Tirdagssuppen kan raskt bli søndagssuppe hvis du erstatter den frosne grønnsaksblandingen med: 10 sjampinjonger (del i fire) 1 brokkolihode (i små buketter) 2-3 vårløk (skjær i ringer) 2 røde paprika (i biter) 1 finhakket hvitløksbåt Brun hvitløken sammen med lammedeig og løk. Tilsett grønnsakene og la koke 2-3 minutter.