Tirsdagssuppe

Tirsdagssuppe

Tidsforbruk

< 20 min

Vanskelig­hetsgrad

middels
porsjoner

Ingredienser

  • 400 g malt lammekjøtt
  • 1 stk løk
  • 2 ss olje til steking
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ts provencekrydder
  • 1 l kjøttbuljong (utblandet i vann)
  • 1 boks hermetiske tomatbønner
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 5 dl dypfryst grønnsaksblanding f.eks brokkoliblanding
Suppe er god hverdagsmat, raskt og enkelt å lage i stand. Denne suppen inneholder kvernet lammekjøtt, og med bønner, provencekrydder og tomater får den et preg av middelhavet. Med noen enkle grep kan den også bli en god søndagssuppe.

Slik gjør du

  1. Rens og hakk løken. Bruk en vid gryte og brun lammedeigen i oljen sammen med løken. Tilsett krydder.
  2. Ha i buljong, tomatbønner og tomater og la det koke opp.
  3. Tilsett grønnsaksblandingen og la suppen trekke et par minutter.
  4. Server med brød.
  5. Tips:
  6. Tilsetter du ca. 1 dl snarkokt makaroni/pasta, blir suppen mer mettende. La koke til makaronien er ferdig.
  7. Tirdagssuppen kan raskt bli søndagssuppe hvis du erstatter den frosne grønnsaksblandingen med: 10 sjampinjonger (del i fire) 1 brokkolihode (i små buketter) 2-3 vårløk (skjær i ringer) 2 røde paprika (i biter) 1 finhakket hvitløksbåt Brun hvitløken sammen med lammedeig og løk. Tilsett grønnsakene og la koke 2-3 minutter.