Tiramisu

Tiramisu
6 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

20-40 min
Tiramisu, berømt og lettlaget Italiensk dessert. Egg, sukker, fingerkjeks, mascarponeost og espressokaffe er alt du tenger. Tiramisu betyr ta meg opp og blir ofte smaksatt med konjakk eller likør.

Ingredienser

  • 3 stk eggeplomme
  • 3 ss sukker
  • 250 g mascarponeost (italiensk myk ost)
  • 3 stk eggehvite
  • 0,3 ts salt
  • 20 stk fingerkjeks
  • 3 dl espressokaffe kald
  • 2 ss konjakk eller amaretto
  • 4 ss kokesjokolade revet

Slik gjør du

  1. 1. Bland eggeplommer med sukker og pisk luftig, tilsett mascarpone og rør glatt.
  2. 2. Pisk eggehvitene stive med en klype salt. Bland eggehvitene med ostekremen.
  3. 3. Legg et lag med krem i bunnen av en serveringsskål. Dypp fingerkjeksene raskt i kaffen, blandet med konjakk (pass på så dem ikke blir for bløte) og legg dem på kremen.
  4. 4. Legg et nytt lag med krem, kjeks oppå og avslutt med et lag krem. Dryss revet sjokolade på toppen og avkjøl ca 1 time før servering.