Thaisuppe med kylling

Thaisuppe med kylling
2 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

20-40 min
Dette er en nydelig asiatisk suppe som er full av gode smaker fra ingefær, shiitakesopp, vårløk og koriander. Denne kan du like gjerne servere dine gjester som til hverdags.

Ingredienser

  • 2 dl vann
  • 2 dl kokosmelk
  • 0,5 stk hønsebuljongterning
  • 0,5 stk lime skall og saft av
  • 1,5 ts chilipasta (sambal oelek)
  • 1,5 ss frisk ingefær strimlet
  • 0,8 ss fiskesaus (asiatisk) eller fiskefond (fiskekraft)
  • 200 g kyllingfilet i strimler
  • 0,5 stk kinakål
  • 50 g shiitake
  • 2 stk vårløk i biter
  • 0,5 stk rød chili i biter
  • 0,5 dl frisk koriander hakket

Slik gjør du

  1. Ha i vann, kokosmelk, buljong, lime, chilipasta, ingefær og fiskesaus (kraft) i en stor kjele og kok opp. Legg i kyllingen og kok i 5 minutter.
  2. Ha kinakål, sopp, vårløk og chili i kjelen og kok i 5 minutter til. Smak til og server suppen med godt brød.