Texburger

Texburger
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

< 20 min
Hamburgeren er tysk. For over hundre år siden, da noen slaktere fra Hamburg emigrerte til Amerika, ble hamburgeren kjent. Texburgeren er ”spicet” opp med chili.

Ingredienser

  • 400 g kjøttdeig
  • 1 ts salt
  • 2 ss chilisaus
  • 0,3 stk rød chili finhakket
  • 1 båt hvitløk finhakket
  • 1 stk vårløk finhakket

Slik gjør du

  1. Kna kjøttdeigen godt sammen med de andre ingrediensene. Form til burgere og grill dem i et par minutter på hver side.
  2. Burgeren kan serveres i hamburgerbrød med salat eller sammen med tortillachips og en mexicansk salat med mais, paprika og brune bønner.
  3. Tips
  4. I stedet for vanlig kjøttdeig kan du gjerne bruke magrere kjøttdeig som inneholder under 10 prosent fett, karbonadedeig, kyllingkjøttdeig eller kjøttdeig av svin.