Texburger

Texburger

Tidsforbruk

< 20 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt
porsjoner

Ingredienser

  • 400 g kjøttdeig
  • 1 ts salt
  • 2 ss chilisaus
  • 0,3 stk rød chili finhakket
  • 1 båt hvitløk finhakket
  • 1 stk vårløk finhakket
Hamburgeren er tysk. For over hundre år siden, da noen slaktere fra Hamburg emigrerte til Amerika, ble hamburgeren kjent. Texburgeren er ”spicet” opp med chili.

Slik gjør du

  1. Kna kjøttdeigen godt sammen med de andre ingrediensene. Form til burgere og grill dem i et par minutter på hver side.
  2. Burgeren kan serveres i hamburgerbrød med salat eller sammen med tortillachips og en mexicansk salat med mais, paprika og brune bønner.
  3. Tips
  4. I stedet for vanlig kjøttdeig kan du gjerne bruke magrere kjøttdeig som inneholder under 10 prosent fett, karbonadedeig, kyllingkjøttdeig eller kjøttdeig av svin.