Tapas med kyllingkjøttdeig

Tapas med kyllingkjøttdeig
3 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

< 20 min
Tapas med kyllingkjøttdeig rullet inn i spekeskinke - velsmakende og godt på sommerbuffeten.

Ingredienser

  • 400 g kyllingkjøttdeig
  • 1 stk løk finhakket
  • 2 ss tacosaus ca.
  • 2 ss chilisaus ca.
  • 2 båt hvitløk revet
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 stk egg
  • 1 ts salt
  • 1 kvernet pepper
  • 1 olje til steking
  • 10 skiver spekeskinke

Paprikasalsa

  • 3 stk tomat
  • 0,5 stk slangeagurk
  • 1 stk gul paprika
  • 1 stk rød paprika
  • 2 ss limesaft
  • 0,5 dl søt chilisaus (eller mer)
  • 3 ss frisk koriander

Slik gjør du

  1. Bland kyllingkjøttdeigen med alle ingrediensene unntatt spekeskinken i en hurtigmikser. Brett spekeskinkeskivene i to på langs og legg på ca. 1 ss kyllingkjøttdeig. Rull sammen og fest med en trepinne.
  2. Skjær et kryss i tomatene og legg dem i kokende vann noen sekunder, deretter i iskaldt vann. Ta av skinnet og skrap ut frøene. Del tomatene i små terninger. Skrell agurken og del den i to på langs. Skrap ut frøene. Skjær agurk og paprika i terninger. Bland inn limesaft og chilisaus. Dryss over hakket korinader.
  3. Stek kyllingrullene ved middels varme 4-5 minutter.
  4. Serveres straks med paprikasalsa.