Tagliatelle med kalkun og fløtesaus

Tagliatelle med kalkun og fløtesaus
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

< 20 min
En rask og smakfull pastarett til hele familien.

Ingredienser

  • 500 g kalkunfilet
  • 4 ss hvetemel
  • 0,5 ts salt
  • 1 krm pepper
  • 60 g smør
  • 1 stk løk
  • 100 g sukkererter
  • 2 stk tomat
  • 1,5 dl hvitvin (kan erstattes med eplejuice)
  • 0,5 dl hønsebuljong (utblandet)
  • 2 dl kremfløte
  • 1 salt, pepper
  • 600 g tagliatelle
  • 50 g parmesan , revet

Slik gjør du

  1. Skjær kalkunkjøttet i tynne strimler. Vend kjøttstrimlene i hvetemel tilsatt salt og pepper. Varm litt av smøret i en gryte og brun kjøttet i to omganger ved middels varme. Sett kjøttet til side.
  2. Skjær løken i skiver. Sukkerertene og tomatene skjæres i biter. Sviss løk og tomat i resten av smøret ved middels varme, til løken er blank og myk. Hell vinen over og kok inn vinen til den er reduser til ca halv mengde.
  3. Tilsett buljong og fløte. Kok opp og tilsett kalkunkjøttet og sukkerertene. Smak til med salt og pepper og la det hele stå og trekke i et par minutter til kjøttet er varmt.
  4. Mens pastasausen lages, kokes pastaen "al dente" i en stor kjele fosskokende og saltet vann. Vannet helles av, og pastaen blandes med pastasausen.
  5. Dryss over nyrevet parmesan, og server med en grønn salat.