Tacomarinert ytrefilet

Tacomarinert ytrefilet
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

> 60 min
Alle elsker smaken av taco. Tacokrydder er et smakfullt krydder, som egner seg i flere matretter enn selve tacoretten. Hva med å marinere kjøtt i taco?

Ingredienser

  • 800 g ytrefilet av svin
  • 1 pose tacokrydder
  • 2 dl olje
  • 1 stk lime (saften)
  • 2 dl basmatiris eller langkornet ris
  • 1 stk løk
  • 1 båt hvitløk
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 4 dl lys kraft grønnsaksbuljong (utblandet) eller
  • 0,5 ts salt

Slik gjør du

  1. 1. Skjær ytrefileten i 2 cm tykke skiver.
  2. 2. Bland tacopulver, olje og limesaft. Legg ytrefiletskivene i marinaden i minst en time, helst over natten.
  3. 3. Ha litt olje i en panne og fres finhakket løk og hvitløk til det er gyllent. Tilsett risen og la det frese i et par minutter. Ha i tomater, kraft og salt. Kok opp og la risen småkoke i ca. 20 minutter.
  4. 3. Grill ytrefiletene raskt på sterk varme ca. 2 minutter på hver side. Legg dem over på aluminiumsfolie på grillen, sett på lokket og la dem ettersteke i ca. 3-4 minutter.