Taco med kylling

Taco med kylling
2 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

20-40 min
Server kyllingkjøttdeig med bønner, guacamole og salsa i sprø tacoskjell.

Ingredienser

  • 200 g kyllingkjøttdeig
  • 2 ss olje
  • 0,5 stk løk hakket
  • 1 båt hvitløk finhakket
  • 0,5 stk gulrot revet
  • 0,3 boks hermetiske brune bønner
  • 0,5 boks hermetiske tomater
  • 0,5 ts paprikapulver
  • 1 krm malt kanel (kan sløyfes)
  • 1 krm chilipulver (smak til med)
  • 1 salt og pepper
  • 1 krm tørket oregano
  • 2 stk tacoskjell

Tomatsalsa

  • 0,3 stk rød chili
  • 0,3 stk rød paprika
  • 0,5 boks hermetiske tomater
  • 2 ss frisk basilikum
  • 1 dl olivenolje
  • 1 stk lime presset
  • 1 ts salt
  • 0,3 ts pepper

Slik gjør du

  1. 1. Varm olje i en kjele og stek kjøttdeig på middels varme.
  2. 2. Tilsett løk, hvitløk og gulrot og la det steke med kjøttdeigen til løken blir blank (ikke brun). Ha i bønner, hermetiske tomater og krydder. La alt trekke på svak varme i 5 minutter.
  3. 3. Varm tacoskjellene i ovnen i ca. 5 minutter og fordel fyllet på dem.
  4. 4. Ta frøene ut av chili og paprika med teskje. Ha alle ingrediensene i en matprosessor. Kjør maskinen til alt er grovhakket. Smak til med salt og pepper.
  5. Server tacoskjellene med rømme, mais, paprika, guacamole, tomatsalsa, salat og revet ost.