Svinewok med spreke grønnsaker

Svinewok med spreke grønnsaker

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

middels
porsjoner

Ingredienser

  • 500 g renskåret svinekjøtt i strimler
  • 4 ss solsikkeolje
  • 2 stk gulrot
  • 1 stk purre
  • 0,5 stk hodekål
  • 1 stk gul paprika
  • 1 pose bønnespirer friske
  • 2 ss soyasaus
  • 1 pose ferdig woksaus
  • 1 ts brunt sukker
  • 2 ts frisk ingefær
Finsnittet hodekål egner seg ypperlig i wokretter, og sammen med strimlet svinekjøtt, spreke grønnsaker og frisk ingefær, blir dette en middagsrett de fleste vil elske.

Slik gjør du

  1. Varm opp oljen (det er viktig at woken er skikkelig varm før kjøttet brunes).
  2. Brun kjøttet, gjerne i mindre porsjoner, slik at det ikke kokes. Legg kjøttet til side. Strimle alle grønnsakene i mindre biter.
  3. Oljen varmes i wokpannen. De oppdelte grønnsakene tilsettes og det hele stekes under konstant omrøring. Når grønnsakene er passe myke, tilsettes kjøttet. Ha i soyasaus, woksaus, brunt sukker og revet frisk ingefær. Smak til med salt og pepper.
  4. Server woken rykende varm med eggnudler eller kokt jasminris til.