Svinewok med spreke grønnsaker

Svinewok med spreke grønnsaker
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

20-40 min
Finsnittet hodekål egner seg ypperlig i wokretter, og sammen med strimlet svinekjøtt, spreke grønnsaker og frisk ingefær, blir dette en middagsrett de fleste vil elske.

Ingredienser

  • 500 g renskåret svinekjøtt i strimler
  • 4 ss solsikkeolje
  • 2 stk gulrot
  • 1 stk purre
  • 0,5 stk hodekål
  • 1 stk gul paprika
  • 1 pose bønnespirer friske
  • 2 ss soyasaus
  • 1 pose ferdig woksaus
  • 1 ts brunt sukker
  • 2 ts frisk ingefær

Slik gjør du

  1. 1. Varm opp oljen (det er viktig at woken er skikkelig varm før kjøttet brunes).
  2. 2. Brun kjøttet, gjerne i mindre porsjoner, slik at det ikke kokes. Legg kjøttet til side. Strimle alle grønnsakene i mindre biter.
  3. 3. Oljen varmes i wokpannen. De oppdelte grønnsakene tilsettes og det hele stekes under konstant omrøring. Når grønnsakene er passe myke, tilsettes kjøttet. Ha i soyasaus, woksaus, brunt sukker og revet frisk ingefær. Smak til med salt og pepper.
  4. Server woken rykende varm med eggnudler eller kokt jasminris til.