Svineknoker med surkål

Svineknoker med surkål
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

> 60 min
Svineknoker med surkål er real og mettende vintermat.

Ingredienser

  • 4 stk lettsaltet, røkt svineknoke
  • 2,5 l vann , eller så mye at knokene såvidt dekkes
  • 1 stk hodekål
  • 1 stk løk
  • 3 ss smør
  • 3 dl kjøttkraft
  • 0,5 stk laurbærblad
  • 4 stk einebær
  • 5 stk hel nellik
  • 1,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 ts sukker
  • 4 ss eddik, 7 %
  • 8 stk potet
  • 4 ss sennep

Slik gjør du

  1. 1. Legg knokene i usaltet, kokende vann. Vannet skal såvidt dekke kjøttet. Bruk en kjele som passer i størrelse til knokene. Senk temperaturen og la knokene trekke på svak varme (ca. 90 °C i kokevannet) i ca. 3 timer. Legg knokene på en rist over langpannen og stek dem på 225 °C i ca. 30 minutter til de er gylne og svoren er sprø. Bruk varmluft eller grill de siste minuttene.
  2. 2. Snitt kålen i fine strimler og legg den i en kasserolle med smør. Del løken i strimler og tilsett sammen med laurbærblad, einerbær og nellikspiker. La det trekke på svak varme i 3/4-1 time. Smak til med salt, pepper, sukker og eddik.
  3. 3. Sett over poteter til koking.
  4. Server svineknoker med surkål, poteter, sennep og evt. litt av kokesjyen.
  5. Tips
  6. - Bruk ferdig surkål og smak til med litt nellik og einerbær.
  7. - I stedet for surkål kan du bruke stuede rotgrønnsaker. Lag hvit saus og tilsett en pose frossen grønnsaksblanding.
  8. - Rester av knoken kan brukes til ertesuppe, betasuppe eller lapskaus.