Svineknoker med surkål

Svineknoker med surkål

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Svineknoker med surkål er real og mettende vintermat.

Fremgangsmåte

  1. Legg knokene i usaltet, kokende vann. Vannet skal såvidt dekke kjøttet. Bruk en kjele som passer i størrelse til knokene. Senk temperaturen og la knokene trekke på svak varme (ca. 90 °C i kokevannet) i ca. 3 timer. Legg knokene på en rist over langpannen og stek dem på 225 °C i ca. 30 minutter til de er gylne og svoren er sprø. Bruk varmluft eller grill de siste minuttene.
  2. Snitt kålen i fine strimler og legg den i en kasserolle med smør. Del løken i strimler og tilsett sammen med laurbærblad, einerbær og nellikspiker. La det trekke på svak varme i 3/4-1 time. Smak til med salt, pepper, sukker og eddik.
  3. Sett over poteter til koking.
  4. Server svineknoker med surkål, poteter, sennep og evt. litt av kokesjyen.
  5. Tips
  6. - Bruk ferdig surkål og smak til med litt nellik og einerbær.
  7. - I stedet for surkål kan du bruke stuede rotgrønnsaker. Lag hvit saus og tilsett en pose frossen grønnsaksblanding.
  8. - Rester av knoken kan brukes til ertesuppe, betasuppe eller lapskaus.