Svinefilet Orange

Svinefilet Orange
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min
La deg inspirere av svinefilet med smak fra klementiner. En kanskje litt uvanlig kombinasjon, men med friske grønnsaker og en syrlig saus, er dette en saftig og smakfull rett.

Ingredienser

  • 800 g indrefilet av svin
  • 2 ss margarin
  • 0,5 stk grønn squash
  • 4 stk vårløk
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 3 dl kjøttbuljong (utblandet)
  • 2 stk klementin
  • 1 ss soyasaus
  • 2 ts maisstivelse (maizena)
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Slik gjør du

  1. 1. Skjær squash i ca. 1/2 cm tykke strimler, skyll vårløk.
  2. 2. Brun margarin i en stekepanne og stek svinefileten, krydre med salt og pepper rundt hele fileten. Legg den til side.
  3. 3. Kok buljong, saft og finstrimlet skall av klementinene og soyasaus. Jevn sausen med maizena utrørt i kaldt vann, og smak til med salt og pepper.
  4. 4. Ha i grønnsakene i en stekepanne, legg fileten over og hell over sausen. Ha på lokk og la det hele trekke ca. 10 minutter. Skjær fileten i skiver, anrett med grønnsakene og sausen og pynt med klementinbåter.
  5. Server med kokte poteter.