Sur-søt kyllingwok

Sur-søt kyllingwok
2 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

< 20 min
Nordmenn elsker wok med kylling! Dette er en enkel og god hverdagswok med hjemmelaget sur-søt saus.

Ingredienser

  • 0,5 stk grillet kylling (850 grams råvekt)
  • 1 stk rødløk i båter
  • 2 stk gulrot i skiver
  • 0,5 stk brokkoli i små buketter
  • 100 g hodekål strimlet
  • 100 g aspargesbønner delt i to
  • 1 stk gul paprika i biter

Sur-søt saus

  • 1,5 dl hønsebuljong (utblandet)
  • 1 ss maisstivelse (maizena)
  • 3 ss sukker
  • 3 ss soyasaus
  • 1,5 ss eddik
  • 3 ss tomatpuré

Slik gjør du

  1. 1. Ta av skinnet på grillet kylling og skjær kjøttet i passe store biter.
  2. 2. Gjør klart alle grønnsakene og ingrediensene til den sur-søte sausen.
  3. 3. Varm olje i en wok eller stor stekepanne og tilsett grønnsakene. La grønnsakene bli nesten møre og ha i kyllingkjøttet. La alt bli varmt og hell over den sur-søte sausen som er rørt sammen. Kok opp og smak til.
  4. Server med ris.
  5. Tips
  6. Du kan gjerne bruke en pose ferdige wokgrønnsaker og ferdig saus på glass.