Supersunn burger

Supersunn burger
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

< 20 min
Mange assosierer hamburger med mange kalorier og mye fett. Dette er uten tvil feil.

Ingredienser

  • 400 g karbonadedeig
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 dl vann
  • 2 g olje til steking
  • 1 skive rød paprika
  • 50 g frisk spinat
  • 150 g ruccula
  • 4 ss cottage cheese
  • 2 stk vårløk finsnittet
  • 8 stilk frisk timian
  • 4 stk hamburgerbrød eller grove rundstykker

Slik gjør du

  1. 1. Rør inn salt og pepper i kjøttdeigen, men ikke rør for lenge. Deigen skal ikke bli seig.
  2. 2. Del deigen i 4. Ha litt vann på en trefjøl og form deigen til runde kaker som klemmes ut til store, flate burgere.
  3. 3. Stek burgerne på sterk varme, ca. 3 minutter på hver side.
  4. 4. Varm hamburgerbrød/annet brød og fyll med rød paprika, salat, spinat, hamburger, cottage cheese, og finsnittet vårløk. Dryss litt timian på toppen.