Strimlet svinekjøtt med fennikel

Strimlet svinekjøtt med fennikel
2 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

< 20 min
Fennikel har fra tidlig av vært kjent i Asia og Middelhavslandene som en krydderplante. Den har sterk lukt og aromatisk smak som kan minne om lakris eller anis. Fruktkjøttet er sprøtt og saftig. Fennikel passer godt sammen med strimlet svinekjøtt.

Ingredienser

  • 400 g ytrefilet av svin
  • 2 ss margarin eller olje til steking
  • 0,8 stk purre eller ca. 2 sjalottløk
  • 2 stk fennikel
  • 1 dl grønnsakbuljong (utblandet)
  • 1 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • 0,5 ts malt muskat

Slik gjør du

  1. 1. Brun margarin/olje og tilsett strimlet svinekjøtt. Stek raskt slik at kjøttet blir gyllent.
  2. 2. Tilsett finhakket purre og finstrimlet fennikel og la det frese i pannen et par minutter.
  3. 3. Tilsett grønnsakbuljong og créme fraiche og smak til med muskat. La gryten trekke ved kokepunktet et par minutter.
  4. Ønsker du å sette litt ekstra smak på retten kan du tilsette en liten skvett tørr sherry, eller hvitvin.
  5. Serveres med basmatiris.