Stjernedrysset mousse av sjokolade

Stjernedrysset mousse av sjokolade
6 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

20-40 min
Slik ser en ekte festdessert ut!

Ingredienser

  • 6 stk eggeplomme
  • 1,5 dl melis
  • 300 g kokesjokolade
  • 0,8 dl sterk kaffe
  • 4,5 dl kremfløte
  • 6 stk eggehvite
  • 6 ss likør , evt. juice

Pynt

  • 6 stk physalis
  • 100 g hvit kokesjokolade
  • 100 g kokesjokolade
  • 3 blad bladsølv

Slik gjør du

  1. Lag sjokoladepynten først: Bre et tynt lag med smeltet sjokolade utover en plate og la det stivne. Bruk en stekespade eller kniv og lag sjokoladekrøller til pynt.
  2. Brekk sjokoladen til moussen i biter og smelt i vannbad eller mikroovn. Pisk fløten stiv. Pisk eggedosis av eggeplommer og melis. Tilsett sjokolade smeltet i kaffe. Rør forsiktig inn pisket kremfløte og eggehviter, som er stivpisket med en knivsodd salt.
  3. Anrett moussen i høye stettglass og pynt med sjokoladekrøller, physalis og litt bladsølv. Avkjøl minst 2 timer før servering.