Stekte kyllinglår med pasta

Stekte kyllinglår med pasta
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

40-60 min
Panerte kyllinglår er sprøtt og godt!

Ingredienser

  • 5 stk kyllinglår naturell
  • 1 stk egg
  • 1,5 ss sesamfrø
  • 2 ss strøkavring
  • 3 ss parmesan eller annen ost
  • 0,5 ts paprikapulver
  • litt salt og pepper
  • 1 dl friske urter (f.eks rosmarin, basilikum, timian)
  • litt salt og pepper
  • 1 pk fersk tagliatelle

Dressing

  • 3 dl lettrømme
  • 3 ss ketchup
  • 0,5 ts chilisaus søt
  • 0,5 ts sukker

Slik gjør du

  1. Visp sammen egget. Bland sesamfrø med de øvrige ingrediensene. Vend først lårene i egget og deretter i osteblandingen. Legg lårene i en smurt, ildfast form og stek dem i ovnen ved 200 °C  i ca. 50 minutter til de er gjennomstekt.
  2. Kok pasta som anvist på pakken. Hell den i et dørslag og skyll i kaldt vann. Rør sammen dressingen og sett den tildekket i kjøleskapet i 0,5 time, så den får god aroma. Vend pastaen i rømmedressingen eller server den ved siden av.
  3. Tips
  4. Du kan også lage retten med ferdiggrillede kyllinglår ved å følge samme fremgangsmåte som over. Kyllinglårene vil være serveringsklare etter 15-20 minutter.