Stekt torsk med potetmos

Stekt torsk med potetmos

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

middels
porsjoner

Ingredienser

  • 600 g torskefilet, uten skinn og ben
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss olivenolje

Potetmos

  • middels store poteter, gjerne mandelpoteter
  • 1 dl melk
  • 1 ss smør
  • 1 - 2 ss finhakket gressløl
  • salt og pepper

Tilbehør

  • kokt brokkoli
Barnas middagsfavoritt, enkel og god.

Slik gjør du

  1. Start med potetene. Råskrell dem og skjær dem i terninger. Kok dem godt møre i usaltet vann. Hell fra kokevannet og damp potetene. Mos dem med en potetmoser eller gaffel og rør inn melk til konsistensen er som grøt. Rør inn smør og smak mosen til med salt og pepper.
  2. Skjær fisken i fire jevnstore stykker. Dryss på salt og pepper. Varm olje i stekeovnen og stek fisken delikat gyllen, ca. 3 minutter på hver side.
  3. Legg potetmosen på fat eller tallerkener med fisken over og brokkolibuketter rundt.
  4. Server eventuelt  bérnaisesaus til.
  5. Tips: Annen fisk kan tilberedes på samme måte.