Stekt torsk med potetaioli og tomatsalsa

Stekt torsk med potetaioli og tomatsalsa
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

20-40 min
Når du skal steke torsken er det smart å la skinnet være på. Det gjør at torsken holder seg saftig. Dersom du passer på å skrape skinnet først så blir det sprøtt og godt å spise også.

Ingredienser

  • 600 g torskefilet
  • salt
  • 4 ss solsikkeolje
  • 2 ss smør

Potetaioli

  • 400 g mandelpoteter
  • 4 hvitløkbåter
  • 1 dl olivenolje
  • 1 dl melk
  • vann

Tomatsalsa

  • 1 løk i små terninger
  • 2 hvitløkbåter i tynne skiver
  • 4 ss olivenolje
  • 100 g avsilte hermetiske tomater
  • 3 tomater i terninger
  • 2 vårløk i tynne skiver
  • salt og kvernet sort pepper
  • ruccola, olivenolje og sitronsaft

Slik gjør du

  1. Potetaiolien:
  2. Del potetene i biter og kok dem sammen med hvitløken. Sil av kokevannet og mos potetene godt. Tilsett olivenolje, melk og smak til med salt.
  3. Tomatsalsaen:
  4. Surr løk og hvitløk i olivenolje til løken er myk. Tilsett de hermetiske tomatene og kok til det tykner. Tilsett friske tomater og vårløk og la det surre sammen i et par minutter. Smak til med salt og pepper.
  5. Torsken:
  6. Dryss litt salt på torskefileten og la den ligge i 10 minutter. Skjær den i serveringsstykker og stek den med skinnsiden ned i stekeolje ved middels varme. Stek den slik i ca 7 minutter. Ha litt smør i pannen mot slutten av steketiden.
  7. Øs smøret over fisken, snu den og stek ett minutt før du tar den ut av panna.
  8. Server med tomatsalsa, potetaioli og litt  ruccolasalat.