Stekt torsk med grønnsakssalsa

Stekt torsk med grønnsakssalsa

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt
porsjoner

Ingredienser

  • 700 g torsk, ryggfilet
  • 4 skiver spekeskinke
  • 4 skiver Jarlsbergost
  • 1 dl hvetemel
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1 ss smør
  • 1 ss olje

Grønnsakssalsa:

  • 1 løk
  • 1 grønn squash
  • 2 tomater
  • 1 ss olje
  • 2 ts sitronsaft
  • 2 ss frisk persille
  • salt og pepper
Stekt torsk fylt med ost og spekeskinke er en spenstig rett med god smak. Som tilbehør serverer du en lun hjemmelaget grønnsakssalsa og kokte poteter.

Slik gjør du

  1. Skjær torskefileten i jevnstore stykker, og skjær hvert av dem i to til to tynne fileter.
  2. Legg ost og skinke mellom de to tynne filetene og klem fisken godt sammen.
  3. Bland hvetemel, salt og pepper, og vend fileten i blandingen.
  4. Stek fisken i en blanding av smør og olje så de blir gylne, ca. 3 minutter på hver side.
  5. Skjær løk og squash i små terninger.
  6. Skold tomat ved å skjære et kryss på toppen, senke i kokende vann et par minutter og så ha over i iskaldt vann. Dra av skinnet, fjern kjernene og skjær tomatkjøttet i små terninger.
  7. Surr løk, squash og tomat i olje til det er godt gjennomvarmt.
  8. Rør inn sitronsaft og smak til med salt og pepper.
  9. Ha i hakket persille til slutt.
  10. Server stekt torsk med grønnsakssalsa og kokte poteter ved siden av.