Stekt torsk med grønnsakssalsa

Stekt torsk med grønnsakssalsa
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min
Stekt torsk fylt med ost og spekeskinke er en spenstig rett med god smak. Som tilbehør serverer du en lun hjemmelaget grønnsakssalsa og kokte poteter.

Ingredienser

  • 700 g torsk, ryggfilet
  • 4 skiver spekeskinke
  • 4 skiver Jarlsbergost
  • 1 dl hvetemel
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1 ss smør
  • 1 ss olje

Grønnsakssalsa:

  • 1 løk
  • 1 grønn squash
  • 2 tomater
  • 1 ss olje
  • 2 ts sitronsaft
  • 2 ss frisk persille
  • salt og pepper

Slik gjør du

  1. 1. Skjær torskefileten i jevnstore stykker, og skjær hvert av dem i to til to tynne fileter.
  2. 2. Legg ost og skinke mellom de to tynne filetene og klem fisken godt sammen.
  3. 3. Bland hvetemel, salt og pepper, og vend fileten i blandingen.
  4. 4. Stek fisken i en blanding av smør og olje så de blir gylne, ca. 3 minutter på hver side.
  5. 1. Skjær løk og squash i små terninger.
  6. 2. Skold tomat ved å skjære et kryss på toppen, senke i kokende vann et par minutter og så ha over i iskaldt vann. Dra av skinnet, fjern kjernene og skjær tomatkjøttet i små terninger.
  7. 3. Surr løk, squash og tomat i olje til det er godt gjennomvarmt.
  8. 4. Rør inn sitronsaft og smak til med salt og pepper.
  9. 5. Ha i hakket persille til slutt.
  10. Server stekt torsk med grønnsakssalsa og kokte poteter ved siden av.