Stekt rosenkål med rosiner og chili

Stekt rosenkål med rosiner og chili
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

  • 400 g fersk rosenkål
  • 50 g rosiner lyse og mørke
  • 0,5 rød chili renset for frø og finhakket
  • 2 ts sesamolje
  • 0,5 dl hakket bladpersille
  • Salt
  • Olje til steking

Slik gjør du

  1. Legg rosinene i bløt i varmt vann slik at de blir myke og saftige. Rens rosenkålen for eventuelle mindre pene blader.
  2. Bruk en skarp liten kniv og skjær vekk den nederste delen av stilkfestet. Dra bladene fra hverandre, eller finsnitt hele rosenkålen. Stek rosenkålen raskt i en stor varm stekepanne eller wok under stadig omrøring.
  3. Tilsett chili underveis og smak til med salt og sesamolje. Bland til slutt inn rosiner og persille.