Stekt ris med kylling

Stekt ris med kylling
2 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

< 20 min
Stekt ris med kylling er en kinesisk spesialitet. Denne oppskriften er imidlertid tilpasset den norske hverdagen.

Ingredienser

  • 0,8 dl jasminris eller annen ris
  • 0,5 stk grillet kylling (850 grams råvekt)
  • 0,3 stk purre
  • 0,5 stk rød paprika
  • 75 g frisk sjampinjong ca.
  • 1 dl dypfryste erter
  • 1 dl reker (kan sløyfes)
  • 2 ss soyasaus
  • 2 stk egg

Slik gjør du

  1. 1. Kok ris etter anvisning på pakken eller bruk risrester fra gårsdagens middag. Rens kyllingen for skinn og ben. Skjær kylling, purre og paprika i biter og sjampinjong i skiver, og stek det i olje i en panne.
  2. 2. Ha i risen og stek videre. Rør godt, slik at det ikke fester seg til pannen. Tilsett erter og reker. La alt bli gjennomvarmt.
  3. 3. Visp eggene lett sammen og slå dem over i pannen. Rør om, slik at eggemassen blir fordelt. Hell over soyasaus like før servering eller server det ved siden av.
  4. Stekt ris med kylling smaker godt med brød til. Retten kan gjerne varieres med andre grønnsaker.