Stekt laks med potetmos

Stekt laks med potetmos

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

middels
porsjoner

Ingredienser

  • 600 g laksefilet, uten skinn og bein
  • 1 smør
  • 1 salt og pepper

Potetmos

  • 6 stk potet
  • 1 dl melk
  • 1 ss smør
  • salt og pepper

Tilbehør

  • 1 brokkoli
Denne enkle hverdagsretten med stekt laks og potetmos passer godt til hele familien. Den er rask og enkel å lage og kan tilberedes med din favoritt fisk og yndlingsgrønnsaker.

Slik gjør du

  1. Skjær laksen i jevnstore stykker og dryss med salt og pepper.
  2. Stek laksestykkene gyllenbrune i olje, ca. 3 minutter på hver side.
  3. Skrell potet, skjær i terninger og kok møre i usaltet vann.
  4. Mos med en potetmoser eller gaffel og rør inn melk til konsistensen er som grøt.
  5. Rør inn smør og smak til med salt og pepper.
  6. Server stekt laks med potetmos og dampet brokkoli.
  7. Tips: Du kan variere denne retten med å bruke den fisken og de grønnsakene du ønsker.