Stekt laks med kokosris

Stekt laks med kokosris
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min
Rød fisk, og særlig laks, er hverdagsmat for mange – raskt å lage og lett å like. Brokkoli med masse hvitløk og ris kokt i kokosmelk er supert tilbehør.

Ingredienser

  • 2,5 dl jasminris
  • 2,5 dl kokosmelk
  • 2,5 dl vann
  • 0,5 ts salt
  • 2,5 dl kokosmasse
  • 800 g skinn- og beinfri laksefilet
  • 2 ss margarin
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts malt hvit pepper
  • 400 g brokkoli
  • 4 båter hvitløk
  • 2 ss rapsolje eller annen smaksnøytral matolje
  • 1 ss soyasaus
  • 1 sitron

Slik gjør du

  1. 1. Skyll risen godt i kaldt vann og la den renne av seg. Ha den i en kjele sammen med kokosmelk, vann og salt. Kok opp, senk varmen og la risen småkoke i 15 minutter. Flytt kjelen bort fra varmen og la risen stå i ytterligere 10 minutter. Vend inn kokosmasse.Mens risen koker tilbereder du resten av retten:
  2. 2. Skjær laksefileten i porsjonsstykker på ca. 200 g. Krydre med salt og pepper.
  3. 3. Smelt margarin i en varm stekepanne. Legg i fiskestykkene når det slutter å bruse. Senk varmen og stek fiskestykkene 2-3 minutter på den ene siden, avhengig av tykkelsen. Snu dem forsiktig og stek dem i ytterligere 2 minutter. De kan godt ha rosa kjerne.
  4. 4. Kok opp vann og litt salt i en kjele. Del brokkoli i buketter. Kok den i det lettsaltede vannet til den er knapt mør, ca. 3-4 minutter. Hell av kokevannet og sett kjelen tilbake på platen. Ha i hvitløk og olje og fres brokkolien på høy varme i 2 minutter, mens du vender på den.
  5. 5. Løft laksestykkene over på hver sin tallerken.
  6. 6. Rør soyasaus inn i stekefettet i pannen og fordel det over laksestykkene. Server med brokkoli, kokosris og sitronbåter. Litt ekstra soyasaus ved siden av er også godt.