Stekesjy

Stekesjy
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt
Nyttige tips til bruk av kjøttsaften/sjy fra stekepannen. Tilsett en klatt smør og 1–2 dl vann i den varme stekepannen etter at biffene er ferdig stekt og rør godt. Dette gir en deilig sjysaus med god kjøttsmak. Ved å tilsette urter, krydder eller grønnsaker og frukt får du smakfulle sauser i en fei!

Ingredienser

A) Sjysaus med ferske urter:

  • smør
  • 1,5 vann
  • 3 ss finhakkede urter (f.eks. oregano, timian eller basilikum)

B) Sjysaus med curry, eple og bacon:

  • smør
  • 0,5 ts karripulver
  • eple og bacon i terninger
  • 1,5 vann
  • litt pepper
  • skvett med fløte

C) Sjysaus med sitron og persille:

  • smør
  • sitronsaft
  • revet sitronskall
  • hakket persille

Slik gjør du

  1. A) Ta biffen av stekepannen og la den hvile. Tilsett en klatt smør, 1–2 dl vann og 2–3 ss finhakkede urter, f.eks. oregano, timian eller basilikum. Kok opp, smak til med salt og pepper.
  2. B) Ta biffen av stekepannen og la den hvile. Tilsett en klatt med smør, ½ ts karripulver, eple og bacon i terninger. La det surre på svak varme i noen minutter før du tilsetter 1–2 dl vann. Kok opp og ha ev. i litt pepper. En skvett med fløte smaker også godt i sausen.
  3. C) Ta biffen av stekepannen og la den hvile mens du lager sjysaus. Tilsett en klatt med smør, sitronsaft, revet sitronskall og hakket persille.