Sprek grønn salat

Sprek grønn salat
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

< 20 min
Salat er supert når vi har det travelt og ønsker litt mat i en fei. I denne salaten skal alle ingrediensene være grønne, og den kan også serveres som tilbehør til både pølser, kylling og fisk.

Ingredienser

  • 1 l diverse sorter salatblad
  • 100 g grønne druer
  • 1 grønn paprika
  • 4 vårløk
  • 2 stilker stangselleri
  • 10 blader hakket frisk basilikum
  • 2 dl hakket ruccola
  • 50 g pinjekjerner

Dressing:

  • 1 ss flytende honning
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss søt sennep
  • 1 ss vann
  • 0,5 ts salt

Slik gjør du

  1. Vask og riv salatbladene.
  2. Finhakk vårløk og stilkselleri. Skjær paprikaen i tynne strimler og del de grønne druene i to. Bland alt sammen i en stor bolle.
  3. Rist pinjekjernene i en tørr stekepanne så de får en gylden og fin farge.
  4. Rist sammen alle ingrediensene til dressingen i et syltetøyglass og vend dette inn i salaten.
  5. Dryss over ristede pinjekjerner før servering.
  6. Server salaten til pølser, fisk eller kylling.