Sprek grønn salat

Sprek grønn salat

Tidsforbruk

< 20 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt
porsjoner

Ingredienser

  • 1 l diverse sorter salatblad
  • 100 g grønne druer
  • 1 grønn paprika
  • 4 vårløk
  • 2 stilker stangselleri
  • 10 blader hakket frisk basilikum
  • 2 dl hakket ruccola
  • 50 g pinjekjerner

Dressing:

  • 1 ss flytende honning
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss søt sennep
  • 1 ss vann
  • 0,5 ts salt
Salat er supert når vi har det travelt og ønsker litt mat i en fei. I denne salaten skal alle ingrediensene være grønne, og den kan også serveres som tilbehør til både pølser, kylling og fisk.

Slik gjør du

  1. Vask og riv salatbladene.
  2. Finhakk vårløk og stilkselleri. Skjær paprikaen i tynne strimler og del de grønne druene i to. Bland alt sammen i en stor bolle.
  3. Rist pinjekjernene i en tørr stekepanne så de får en gylden og fin farge.
  4. Rist sammen alle ingrediensene til dressingen i et syltetøyglass og vend dette inn i salaten.
  5. Dryss over ristede pinjekjerner før servering.
  6. Server salaten til pølser, fisk eller kylling.