Spinatsuppe

Spinatsuppe
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

< 20 min

Ingredienser

  • 1 liten løk, hakket
  • 2 hvitløkfedd, hakket
  • 2 ss smør
  • 1 pose pose ferdig vasket spinat (200 g)
  • 6 dl mild kyllingkraft/buljong
  • 1 dl fløte
  • salt og kvernet pepper
  • revet muskat
  • rugbrødtoast eller annet godt brød til servering

Slik gjør du

  1. 1. Fres løk og hvitløk i smør i en kasserolle. Rør inn bladene når løken har blitt blank og mør. Fres videre under omrøring til bladene har falt sammen. Tilsett kyllingkraft, kok opp og kok suppen i 5–10 minutter.
  2. 2. Kjør suppen jevn med en stavmikser. Tilsett fløten, gi suppen et nytt oppkok og smak til med salt, pepper og revet muskat.
Oppskrift fra