Spicy kyllingpai

Spicy kyllingpai

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt
porsjoner

Ingredienser

  • 125 g smør
  • 200 g hvetemel
  • 2 ss kaldt vann
  • 2 kyllingfileter i terninger
  • 6 skiver bacon
  • 4 store sjampinjonger i skiver
  • 4 hakkede hvitløkfedd
  • 3 hakkede vårløkstilker
  • 8 delte cherrytomater
  • 0,5 paprika i terninger
  • 4 egg
  • 2 dl melk
  • hakket chilli etter smak
  • salt og pepper
  • litt hakket gressløk
  • 100 g revet ost
Pai er deilig mat å servere til middag, og restene er ypperlig lunsjmat dagen etter. Har du dårlig tid, kan du kjøpe en ferdig paibunn som du bare kjevler ut.

Slik gjør du

  1. Bland mel og smør i en bolle og begynn å smuldre sammen med fingrene til du har en kornete blanding. Tilsett vannet og fortsett å kna sammen til du har en smidig og jevn deig. Pakk inn deigen i plastfolie og legg den i kjøleskapet i ca. 1 time.
  2. Kjevle ut deigen eller trykk den ut med fingrene i en paiform. Prikk deigen med en gaffel og stek ved 200ºC i ca. 12 minutter, eller til bunnen er gylden.
  3. Stek kylling og bacon. Når dette er nesten ferdig tilsetter du sjampinjong, chili, hvitløk, vårløk, tomater og paprika. Stek videre til alt har en gylden farge. Ha fyllet i paibunnen.
  4. Pisk sammen egg, melk og gressløk i en bolle. Krydre med salt og pepper. Hell eggestanden over fyllet i paibunnen.
  5. Strø over ost og stek paien midt i ovnen ved 180ºC i ca. 25 minutter. Klar, ferdig og server!
  6. kilde: http://www.prior.no