Speilegg på kyllingkarbonade med tomatsalsa

Speilegg på kyllingkarbonade med tomatsalsa
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

20-40 min
Hva med en liten varmrett til kvelds, eller en litt enkel middag? Til middag spiser nok hver person 2 porsjoner.

Ingredienser

  • 4 stk egg
  • 1 salt og pepper
  • 2 ss frisk basilikum finhakket
  • 400 g kyllingkjøttdeig
  • 1 ts salt
  • 0,3 g pepper
  • 0,5 ss frisk timian finhakket

Tomatsalsa

  • 2 stk tomat
  • 1 ss virgin olivenolje
  • 0,5 ts sukker

Slik gjør du

  1. Bland kjøttdeigen med salt, pepper og litt hakket timian. Form til fire karbonader. Stek dem 3-4 minutter på hver side til de er gjennomstekt.
  2. Finhakk tomatene. Bland sammen dressingen og smak til med salt og pepper. Hell dressingen over tomatbitene og dryss finhakket basilikum over.
  3. Slå egget i varm panne med litt smør og stek det til hviten stivner og plommen fortsatt er litt rennende (her er egget stekt i en hjerteform). Legg egget over karbonaden, og server sammen med tomatsalsa og friske urter.