Spansk omelett

Spansk omelett
6 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min
Spansk omelett eller Tortilla Española er en klassisk rett på et tapasbord.

Ingredienser

  • 4 stk potet
  • 5 stk egg
  • 1 stk løk
  • 3 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Slik gjør du

  1. 1. Skrell og skjær potetene i tynne skiver. Skrell løken og skjær den i tynne skiver.
  2. 2. Varm oljen i en stor og vid panne og fordel potetskiver utover slik at de ligger tett i tett, legg på et lag med løk og dryss litt salt og event litt pepper over (det siste kan sløyfes). Fortsett å legge på poteter og løk til alt er fordelt.
  3. 3. Stek ved middels varme til potetene er gjennomstekt men ikke brune.
  4. 4. I mellomtiden pisker du eggene. Og så løfter du potet- og løkblandingen opp fra pannen over på et fat, ikke få med oljen for den skal du bruke til stekingen etterpå. Ha potet- og løkblandingen oppi eggene og la hvile i 15-20 minutter.
  5. 5. Varm opp 2 ss av oljen i panna til det ryker av den. Hell i blandingen i panna og fordel jevnt utover. Skru ned varmen og stek til omeletten begynner å bli gylden under og sidene på omeletten begynner å sette seg. Hell omeletten over på en stor tallerken. Legg stekepanna oppå og snu raskt slik at omeletten kommer ned i panna med den stekte siden opp. Stek videre til jevnt brun på undersiden.
  6. 6. Overfør til et serveringsfat og la stå i 5-10 minutter før du skjærer den i serveringsstykker.