Spansk burger

Spansk burger
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

< 20 min
Dette er burgeren for deg som liker seriøst mye smak. Med grillet paprika, chorizopølse og artiskokker med på laget blir dette en festburger med sting.

Ingredienser

  • 600 g kjøttdeig
  • 1,5 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 4 ts grønn pepper, frisk
  • 0,5 dl vann
  • 2 ss margarin eller olje til steking
  • 4 ss aïoli
  • 8 blad ekebladsalat
  • 12 skive chorizopølse eller krydret salami
  • 12 blad feltsalat
  • 8 stk hermetiske artiskokker i skiver
  • 3 stk grillet paprika, hermetisk i stimler
  • 4 stk hamburgerbrød

Slik gjør du

  1. 1. Rør inn salt, pepper og hakket grønnpepper i kjøttdeigen, men ikke rør for lenge. Deigen skal ikke bli seig.
  2. 2. Del deigen i 4. Ha litt vann på en trefjøl og form deigen til runde kaker som klemmes ut til store, flate burgere.
  3. 3. Stek burgerne på sterk varme, ca 3 minutter på hver side.
  4. 4.  Varm hamburgerbrød som anvist på pakken og fyll med aioli, salat, burger, chorizo eller krydret salami, artiskokker, grillet paprika og oliven.