Spansk burger

Spansk burger

Tidsforbruk

< 20 min

Vanskelig­hetsgrad

avansert
porsjoner

Ingredienser

  • 600 g kjøttdeig
  • 1,5 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 4 ts grønn pepper, frisk
  • 0,5 dl vann
  • 2 ss margarin eller olje til steking
  • 4 ss aïoli
  • 8 blad ekebladsalat
  • 12 skive chorizopølse eller krydret salami
  • 12 blad feltsalat
  • 8 stk hermetiske artiskokker i skiver
  • 3 stk grillet paprika, hermetisk i stimler
  • 4 stk hamburgerbrød
Dette er burgeren for deg som liker seriøst mye smak. Med grillet paprika, chorizopølse og artiskokker med på laget blir dette en festburger med sting.

Slik gjør du

  1. Rør inn salt, pepper og hakket grønnpepper i kjøttdeigen, men ikke rør for lenge. Deigen skal ikke bli seig.
  2. Del deigen i 4. Ha litt vann på en trefjøl og form deigen til runde kaker som klemmes ut til store, flate burgere.
  3. 3. Stek burgerne på sterk varme, ca 3 minutter på hver side.
  4. 4.  Varm hamburgerbrød som anvist på pakken og fyll med aioli, salat, burger, chorizo eller krydret salami, artiskokker, grillet paprika og oliven.